fredag, maj 02, 2008

Valborgshelg

Vilka fina dagar vi haft! Sol och sköna temperaturer som både hund och folk kan njuta till fullo av! På valborgsmässoafton var Monica och Fabbe här på grillmiddag- mycket trevligt! Dagen efter var det dags för lite sökträning här i Stöcksjö. Innan sökpasset hann jag och Monica med lite markeringsövningar med Kex. Har bestämt mig för att inte föra in markeringarna i rutan förrän de sitter klockrent eftersom Kex tidigare tyckt att de blivit lite jobbigt i rutan. Vi hittade ett sätt att träna som alla inblandade kände var både roligt och utvecklingsbart- skitbra kändes det!

I sökskogen gick det väl riktigt bra också även om jag ibland har svårt att utvärdera de uppsatta målen med träningspassen och inte en massa andra saker som dyker upp. Det medför ju att om de mål man haft uppnås, men något annat tillstöter får man svårare att bli nöjd vilket ju inte är rättvist. Bättring! Ett mål med träningen i vår är att få in mer variation i belöningarna ute hos figurant där även lek ingår och vi fick in en riktigt fin lek med Monica i rutan, helt planenligt. I övrigt låg fokus på raka skick och oförutägbarhet vilket jag nog också måste säga att vi uppdådde. Det jag saknade var den riktiga sprutten från hennes sida. Ibland funderar hon lite för mycket den damen.

De andra hundarna var duktiga. Fabian fick misstänkt hanhundsbesök i rutan vilket störde ut Monica lite. Monica var å sin sida lite för fokuserad på träningsplanen vi gjort upp och fick lite svårt att anpassa efter vad som hände i rutan. Det är f--n inte lätt att vara förare i söket och hinna tänka in allt! Skallhundarna Rätt, Muta och Storm skötte sig mycket fint, särskilt Rätt och Christel- heja!

På söndag är det dags igen. Tydliga mål och uppföljning av dessa är vad som gäller!
Nu måste vinglaset fyllas på ;-)

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

TA ett glas vin för mej med... Jobbar... :(
Kul att tränandet går bra!

Kram Maria & Kylie

1:29 fm  

Skicka en kommentar

<< Home